gerard-web-gs_0_0
gerard-web-cs_0
gerard-web-classic_0

Zakaj Gerard?

3360_0_20151111141917Jeklene strešne kritine Gerard® so osnovane na moči in prilagodljivosti novozelandskega jekla, na obeh straneh prevlečenega z zaščitnim slojem zlitine aluminija in cinka (55% Aluminium, 45% Zink). Ta močna zlitina je kombinacija zaščite s cinkom, ki se uporablja pri galvanizaciji, ter naravne pregradne zaščite aluminija.
Tako zaščitene jeklene kritine Gerard® so bolj učinkovite in imajo bistveno daljšo življenjsko dobo kot galvanizirane jeklene strehe.

Jekleni strešniki Gerard®so oblikovani s stiskanjem pred nanosom zaključnih zaščitnih slojev. S tem se izognemo težavam z mikrorazpokami, ki se lahko pojavijo pri stiskanju na upognjenih delih izdelkov, narejenih iz jekla, ki je bilo prebarvano pred stiskanjem. Gre za več kot dvakrat debelejši premaz kot na izdelkih iz jekla, ki se navadno prebarvajo vnaprej. Naši strešniki so prevlečeni z osnovnim premazom, ki veže polimere, granuliranim naravnim kamnom in prozorno akrilno glazuro. Končni izdelek je močna kombinacija devetih zaščitnih plasti.

S potresi nas narava pogosto na tragičen način opomni na svojo moč. Poleg visoke materialne škode na nepremičninah, potresi terjajo tudi številne poškodbe in smrtne žrtve.

Najpogostejši vzrok škode, poškodb in smrtnih žrtev v primeru potresa so strukturna premikanja v objektih. Njihove posledice so še toliko hujše zaradi teže materialov strešnih kritin, ki se premikajo in zrušijo zaradi pomanjkljivih strukturnih opor.

Najmanj prizadete strehe so izdelane iz jeklenih strešnih materialov in so prevlečene s kamnitim posipom, kot jih izdeluje podjetje AHI Roofing. Številni domovi s temi strehami ne utrpijo strukturnih poškodb ali poškodb strehe, čeprav stojijo na območjih precejšnjega uničenja in so sosednje hiše resno poškodovane v potresu.

Strešne kritine Gerard® imajo edinstven vodoravni sistem pritrjevanja. Ker je vsaka plošča pritrjena vodoravno na strešne letve, vetrovno striženje praktično ne pride v poštev. Večina drugih strešnih izdelkov temelji na metodah navpičnega pritrjevanja, ki jih močan veter lahko dvigne z objekta.

Strešniki Gerard®so se izkazali v vseh možnih izrednih vremenskih razmerah po svetu, vključno s točo z velikimi zrni in pod velikimi snežnimi obremenitvami.

Strehe Gerard® so odporne proti zrnom toče velikosti do 30 mm. Zrna toče v velikosti 90 mm lahko sicer povzročijo manjše vdolbine, vendar pa ne morejo poškodovati površinskega premaza, kar pomeni, da streha vaš dom še naprej varuje pred vremenskimi vplivi.

Površina iz kamnitega posipa na strešnikih Gerard® lahko rešuje tudi življenja. Njihova groba tekstura sneg obdrži na svojem mestu, dokler se ta ne stali, ne da bi povzročil škodo. Tako se izognete nevarnosti drsenja snega, za to pa ne potrebujete dragih in neestetskih snegolovov.

Rešitev za požarno odpornost podjetja AHI Roofing je varna strešna kritina, ki mora biti izredno odporna proti ognju, da lahko prepreči širjenje plamenov na prostem. Idealna streha je lahka, a močna in zanesljivo sklenjena, kar preprečuje rušenje, če zagori v notranjosti objekta. Materiali za strešne kritine Gerard® so izdelani iz nevnetljivega, visokokakovostnega jekla, prevlečenega z zlitino aluminija in cinka.

Strešniki Gerard® so lahki, saj njihova teža znaša le 7 kg na kvadratni meter, kar je približno ena sedmina teže betonskih ali glinenih strešnikov. Ker je vsak strešnik varno pritrjen na osmih mestih, obstaja le majhna možnost, da se bo streha zrušila. Izdelki Gerard®so bili preizkušeni in izpolnjujejo vse zahteve veljavnih zakonikov ter predpisov, oziroma ponujajo še več od zahtevanega.

Zvok dežja na strehi na vsakogar vpliva drugače. V primerjavi z drugimi strešnimi izdelki iz jekla je hrupa, ki ga povzročajo dežne kaplje na jeklenih strešnikih s posipom Gerard®, manj.

Streha Gerard® je oblikovana kot zračen sistem z odprtim prostorom za prezračevanje. S pomočjo mrežice v kapu in prezračevanja slemena je potrebno nad sekundarno kritino zagotoviti prostor za prezračevanje. To je mogoče doseči z namestitvijo vzdolžnih letev, pritrjenih na špirovce.

Modeli strešnikov

klasik

Strešniki iz serije Klasik so vizualno privlačni, vzdržljivi in varni v vseh okoljih. Vsak strešnik je stisnjen iz vrhunskega jekla z aluminij-cinkovo zaščito, ki zagotavlja izredno trpežnost. Videz tradicionalnega profila pa je še lepši zaradi posipa iz naravnega kamna.

GERARD® KLASIK

diamant

Ne samo da bo streha Gerard Diamant zdržala, varovala vas in prihodnje generacije, ampak boste z 10 % večjo prekrivnostjo strešnika tudi prihranili, saj boste tako skrajšali čas montaže in zmanjšali stroške.

GERARD® DIAMANT

tradicional

V razvoj strešnikov Tradicional je vloženih več kot 50-letnih raziskav in razvoja. Strešne plošče Gerard Tradicional so oblikovane s stiskanjem jekla, na vsaki plošči pa je vodoravno odtisnjenih sedem strešnikov. Vsaka plošča je profilirana tako, da sestavlja izjemno močno, prekrivajočo in spojno strukturo, ki je hkrati vizualno privlačna.

GERARD® TRADICIONAL

milano

Strešnik Gerard Milano je izdelan s pomočjo najsodobnejše vrhunske tehnologije z namenom, da še dodatno razširi širok nabor Gerardovih profilov. Arhitekti in oblikovalci bodo še posebej navdušeni nad mehkimi linijami in raznolikostjo, ki ga ponuja ta trpežen spojni profil, ki ga odlikuje tudi brezčasen izgled mediteranskih streh.

GERARD® MILANO

corona

S strešniki Gerard® Corona so pri Gerardu poustvarili naraven in privlačen videz streh iz lesenih skodel in sistem opremili s funkcijami za preprosto montažo.

GERARD® CORONA

oberon

Če boste izbrali streho, narejeno iz skodlam podobnih strešnikov Oberon, boste izbrali čvrsto, trpežno in privlačno streho. Strešne kritine iz drugih vrst skodel, npr. iz lesa, so drage, saj jih je treba montirati prek plošče iz vezanega lesa. Poleg tega strešniki Oberon v primerjavi z drugimi skodlami na osnovi jekla ohranijo svoj privlačni videz.

GERARD® OBERON